Isolatie

Isolatie of woningisolatie vormt een steeds belangrijker deel van een gemiddelde Nederlandse woning. En bijgevolg ook een steeds groter deel van de kosten bij het bouwen of verbouwen van een huis. Maar dit gaat enkel over initiële kosten. Want wie goed isoleert, zal op termijn altijd beter uitkomen, dan wie niet of weinig isoleert. Isolatie brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Isolatie.net is in het leven geroepen om jou van alle noodzakelijke informatie te voorzien omtrent het isoleren van jouw huis. Je kunt dankzij woningisolatie jaarlijks heel veel euro’s besparen.
Voordelen van isolatie


Bij de individuele voordelen vinden we natuurlijk in de eerste plaats het financiële aspect van goede isolatie terug. Hoewel woningisolatie in eerste instantie veel geld zal kosten, brengt het na verloop van tijd heel wat besparingen met zich mee. Logisch, want isolatie beschermt het huis tegen kou, warmte en vocht. Wie goed isoleert zal dus heel wat minder energie moeten verbruiken om de temperatuur in huis aangenaam te houden. Door verschillende invloeden, denk bijvoorbeeld aan weersinvloeden, kan vocht de constructie van uw huis binnendringen. Isolatie voorkomt de vorming van vocht en schimmel in uw huis. Daarnaast zorgt het ervoor dat de warmte binnen blijft, waardoor het comfortabeler wordt in uw huis. Let bij het kiezen van isolatie op het bouwjaar van uw woning. Het kan namelijk verschillen welke vormen van isolatie meer geschikt en noodzakelijk zijn.Besparen door isolatie


Isolatie leidt tot minder CO2-uitstoot, het is dus energiebesparend en helpt u besparen op uw stookkosten. Isolatie van uw huis zorgt voor een warmer en comfortabeler huis, zonder isolatie kan er namelijk wel tot 30% van de warmte via het dak, 20% via de muren en 10% via de vloeren verdwijnen. Ook worden vocht en schimmel op deze manier tegengegaan, wat goed is voor uw gezondheid. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerd huis ervoor dat het huis minder gehorig is. Tot slot is goede isolatie gunstig wanneer u uw huis wilt verkopen, omdat de verkoopwaarde van uw woning aanzienlijk verhoogd kan worden. Het isoleren van uw woning heeft u in veel gevallen binnen enkele jaren terugverdiend. Wilt u deze terugverdientijd korter maken? Hoe voordeliger u uw woning laat isoleren, hoe sneller u de investering heeft terugverdiend. De voordeligste isolatiespecialist vindt u door het vergelijken van offertes. Er zijn talloze bedrijven die uw woning willen isoleren. Iedere specialist hanteert echter zijn eigen tarief. Door het vergelijken van de prijzen weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt voor uw klus.


Toch Niet isoleren


Wanneer je weinig isoleert, zullen er veel tochtgaten in je woning aanwezig zijn. Deze zorgen ervoor dat de warmte in de winter kan ontsnappen, de kou kan binnendringen en in de zomer geldt het omgekeerde. Het gevolg zijn torenhoge energiekosten voor de verwarming wanneer het buiten koud is en de behoefte aan dure airconditioning in de zomer wanneer het buiten veel te warm is. Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt, kom je toch op een behoorlijke bedrag wat je kunt besparen.