CV ketel kopen

Een nieuwe CV-ketel kopen


Zolang hij het doet, sta je er niet bij stil. Of misschien denk je: 'hij kan nog wel even'. Sommige verjaardagen wil je liever niet vieren. Zoals die van je oude cv-ketel. Om deze redenen is het verstandig de cv-ketel na 12 jaar te vervangen. Normaal gesproken worden wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de ketel dan versleten is. Maar er zijn meer redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen. Mocht één van deze redenen op u van toepassing zijn, lees dan deze 7 redenen en tips.


1. Nieuwe cv-ketel verwarmt goedkoper

Cv ketel top 5. Onafhankelijke informatie over de ...Een cv-ketel veroudert, en slijt, waardoor het rendement daalt. Die daling kan oplopen tot 10%. Een nieuwe cv-ketel heeft de laatste techniek in huis. Die haalt nog meer warmte uit het aardgas. Dat geldt zelfs als je nu al een HR (hoog rendement) cv-ketel hebt.2. Nieuwe cv-ketel gebruikt minder stroom

Een nieuwe cv-ketel heeft een 'A-pomp'. Dat is Europees verplicht. De pomp is een belangrijk onderdeel van de cv-ketel; een onderdeel dat vroeger nogal storingsgevoelig was. Een A-pomp is zeer zuinig met stroom. Dat scheelt per jaar enkele tientjes. Over de gehele levensduur van de ketel bespaar je dus honderden euro’s.3. Geen storingsgevaar

Met een nieuwe cv-ketel kom je niet in storingsgevaar. De kans op cv-ketel storingen neemt toe naarmate de cv-ketel ouder is. Je moet er niet aan denken dat jouw bejaarde cv-ketel kuren krijgt. De cv-ketel is een onzichtbare werker in huis. Stel je voor dat er ineens geen warmwater of verwarming is. Je moet er niet aan denken.


4. Minder milieubelasting

Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...Een nieuwe cv ketel verbrandt gas nog beter. Dat is goed voor het milieu. Zo heb je minder uitstoot van ‘broeikasgas’ CO2.5. Meer gemak

Een nieuwe cv ketel ‘praat’ draadloos met je smartphone en met de onderhoudsmonteur. Je kunt de cv-ketel bedienen terwijl je niet thuis bent. Handig als je niet in een koud huis wilt aankomen. De monteur kan op afstand zien wat er mis is, in het geval van een storing. En de cv-ketel laat zelf weten of het tijd is voor een onderhoudsbeurt.


6. Optimaal rendement uit uw hr-ketel

Een cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als dit gelijk is aan uw gemiddelde verbruik, haalt u het optimale rendement uit de ketel en stookt u relatief het zuinigst. Omdat uw woonsituatie in 12 jaar behoorlijk kan veranderen - bijvoorbeeld omdat er kinderen bijkomen of juist de deur uitgaan -, sluit het vermogen van de ketel na verloop van tijd wellicht niet meer aan op uw behoefte. Kleine veranderingen zijn op te vangen door de installateur de cv-ketel opnieuw te laten instellen. Voor grotere veranderingen, zoals de aanschaf van een groot bad of stortdouche, is het vervangen van de cv-ketel vaak een goedkopere optie.


7. Besparen op energiekosten

Oudere cv-ketels verbruiken relatief veel gas. Als u nog een oudere ketel gebruikt, is de kans groot dat u 15 tot 20% teveel aan energie verbruikt. Als u uw cv-ketel vervangt, loopt dit in de koude wintermaanden al snel op tot een aardige besparing op de stookkosten. De aanschaf van een hr-ketel levert de hoogste besparing op. Dit type ketels werkt zeer efficiënt, waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Dat kan u een jaarlijkse besparing tot € 300,- op uw energierekening opleveren! Zo haalt u de kosten van een nieuwe cv-ketel er snel uit.